Marie-José Helle van Stichting Lymph & CO over de Hollandse 100

Lees hier het volledige artikel: De Hollandse 100 – Lymph & CO

‘Ik heb weleens gevraagd of Koning Willem- Alexander zou willen meedoen’

In maart volgend jaar staat de achtste editie van De Hollandse 100 op het programma. De fiets- en schaatstocht bedacht door Bernhard van Oranje heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen lymfklierkanker. Directeur Marie-José Helle: “Sport is dé sleutel om je beter te voelen, maar ook om je beter te wapenen als je die vreselijke ziekte krijgt”

“We doen het om meer bekendheid aan de ziekte te geven, maar ook omdat we het belangrijk vinden dat jongeren blijven sporten”

AMBASSADEUR  Marianne Timmer: ‘Het is een goed doel datpersoonlijk bij me past’

Marianne timmer - prins bernhard

Marianne Timmer is de bekendste atlete die verbonden is aan De Hollandse 100. De drievoudig olympisch kampioene is sinds twee jaar ambassadrice. “Ik heb in Biddinghuizenal meegedaan en daarnaast zitten er écht goede mensen achter met onder anderen Marie-José en Bernhard. Ik heb ook meerdere mensen in mijn omgeving die lymfklierkanker hebben gehad en dat maakt het ook persoonlijk voor me. Dat vind ik belangrijk.”

Via de website kun je je inschrijving voor de De Hollandse 100 !


Over lymfeklierkanker

  • –  1 op de 50 mensen krijgt in zijn of haar leven de diagnose lymfeklierkanker, 4000 nieuwe gevallen in Nederland per jaar. Lymfeklierkanker is daarmee de derde kankersoort bij kinderen en jongvolwassenen en de vijfde bij volwassenen.
  • –  1000 mensen per jaar overlijden in Nederland aan de gevolgen van lymfeklierkanker.

Tekst: Tim Beck – Beeld: Edwin Smulders & Ivo Geskus (specialpixels)


Dit verhaal werd u gratis aangeboden door Schaats Inside!

Ben je geïnteresseerd geraakt in het magazine? Word dan lid!

Ook kun je het nummers los kopen