Schaatsboer Bob de Vries “Ik moet wat te doen hebben”

In Proskating 6: Eigenzinnig 

Een paar dagen na de laatste schaatsmarathon van het seizoen is er op zijn erf al een boom geveld en is er al een forse aanzet voor een heel nieuwe oprit. Want als het seizoen gedaan is, wacht er direct extra werk op boer en schaatser Bob de Vries uit Haule.

Of is het schaatser en boer? Hij komt zelf niet met een antwoord en ziet het ook niet als een tweedeling. Het is toch altijd zo geweest. Hij deed indertijd de landbouwschool, maar nam in 2009 al het werk op de ouderlijke boerderij al op zich, omdat zijn vader problemen met de gezondheid had. Hij zat al eerder in de maatschap met zijn vader. “Ik heb nooit anders geweten.” Boer én schaatser.

In Proskating verteld de eigenzinnige schaatser over zijn leven als boer, vader, de sterke concurrentie in het marathonpeloton, De Elfstedentocht en het toch tegenvallende seizoen voor zijn ploeg. “Als ploeg hebben ze wat wraakgedachten naar aanleiding van het wat minder goed verlopen seizoen dit jaar.”  Aan stoppen denkt de 34-jarige schaatser voorlopig nog niet.

Haal Proskating 6 nu bij jou in de boekhandel en lees het gehele verhaal van Bob de Vries en vele anderen.