Joep Wennemars helpt bouwen aan een nieuw schaatsteam JUMBO

Joep wennemars - schaatsteam Jumbo

Het was een jaar van ups & downs voor Joep Wennemars. Maar groeien doe je dankzij weerstand en dat geldt zeker ook voor Joep Wennemars, die zich telkens na tegenslagen goed wist te herpakken en uiteindelijk flinke stappen maakte. Dit leidde uiteindelijk tot het openbreken van zijn contract, dat verlengd werd tot aan de Olympische Spelen van 2026 in Milan. Intussen dunde de Jumbo- Visma formatie waar hij deel van uitmaakt flink uit en promoveerde hij tot een van de boegbeelden van de nieuwe, kleinere ploeg. Met een nieuw contract op zak, gaat hij nu aan de slag om de strijd aan te binden met binnenlandse concurrenten en generatiegenoten Jenning de Boo en Tim Prins en internationaal natuurlijk met onder meer dat Amerikaanse fenomeen.

“Deze winter was ik ook helemaal niet bezig met de gedachte: ik wil een nieuw contract. Het is me aangeboden en daar ben ik heel blij mee. Ik voel me enorm gewaardeerd. En ik heb het gevoel dat de ploeg even vertrouwen heeft in mij. We zijn om tafel gegaan en willen ze met mij door tot en met de spelen. Daar ben ik ook blij mee, want ik ben twee jaar geleden bij de ploeg gekomen en toen waren de Spelen net voorbij. Dan ga je net een nieuwe cyclus in en wordt uitgesproken dat ik natuurlijk iemand voor de toekomst ben. Dat begreep ik twee jaar geleden al. En je bent altijd toch stiekem bezig met vooruitkijken naar de volgende Spelen. Ik heb de vooruitgang geboekt die daarbij hoort. We zijn natuurlijk samen dat avontuur aangegaan. En dat wil je dan ook doorzetten. Dus ik ben blij dat ik bij deze ploeg kan doen.”

Heb jij het ook met teammanager Sven Kramer over deze dingen?

“Samen met Sven en Jac Orie spreek ik hierover. Sven wil een ploeg smeden richting de Spelen, dus kijkt hij wat hij daarvoor nodig heeft. Hij ziet ook welke rol ik kan spelen voor de ploeg, dus wil hij graag dat ik erbij blijf. Ik ben heel erg blij dat ze dat vertrouwen hebben in mij. Maar Sven is natuurlijk met veel meer bezig. Ook met andere rijders en als sponsoren en noem maar op. Daarnaast heeft hij natuurlijk ook ongelooflijk veel ervaring. Dus ik ben blij dat zo’n iemand dicht bij onze ploeg is en je naar hem kan uitwijken als er iets is.”


Verder Lezen? Dit is een premium artikel en alleen te lezen in het magazine Schaats Inside #4

Wil je het gehele artikel lezen?  Word dan lid!

Ook kun je het nummers los kopen