Gijs Kamp triomfeert in internationaal kortebaan schaatsfestijn in Nijelamer – 10 januari 2024

Nijelamer, 10 januari 2024 – Een ijzige woensdagavond in Nijelamer werd het decor voor een spetterende kortebaanwedstrijd voor heren vanaf 16 jaar. Met 74 deelnemers uit Nederland en verschillende delen van de wereld, waaronder Finland, Australië, Engeland, België, Nieuw-Zeeland en Madeira (Portugal), was het een bont gezelschap!

Na een reeks opwindende ritten wist Gijs Kamp uit Roden de K.N. de Boer Wisselbeker te veroveren, waarmee hij zijn schaatsprestaties bekroonde. De rest van de top bestond uit:

  1. Gijs Kamp uit Roden
  2. Johan Talsma uit Hallum
  3. Chris Frederiks uit Deventer
  4. Rem de Hair uit Joure
  5. Jim Dhore uit Heerenveen

Foto’s: Wiebe Sytse


Kortebaanwedstrijd: De Zilveren Bal

Jaarlijks wordt er in in Elfsteden hal De Zilveren Bal het grootste kortebaan sprint toernooi ter wereld georganiseerd.

De Zilveren Bal is ‘s werelds snelste schaatsshow en vindt op woensdagavond 13 maart 2024 voor de achtste keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Met de beste internationale sprinters aan de start, spannende wedstrijden over 100 meter en een spectaculaire show wordt het een geweldige avond.

Telkens strijden er drie absolute toppers tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde.  Absolute topsport in combinatie met uniek entertainment levert een geweldige avond op!

O.a. Jordan Stolz (USA), Bjørn Magnussen (NOR), Femke Kok, Erin Jackson (USA), Martine Ripsrud (NOR), Miho Takagi (JPN) en Hein Otterspeer stonden afgelopen jaar aan de start. De komende tijd worden de deelnemers van de Zilveren Bal 2024 bekend gemaakt.

De Zilveren Bal 2023 werd gewonnen door Dione Voskamp en Yuma Murakami (JPN).


Bron: IJsvereniging Nijelamer