Daikin NK afstanden Dag 2 – 28 december 2023/2024

Kjeld nuis, irene schouten femke kok nederlands kampioen schaatsen 29 december 2023lq

De 3 KM – Zaanlander Heerst

De ploeg van Jillert Anema doet het regelmatig in de marathon: het podium volledig Zaanlander-groen kleuren. Ditmaal gebeurde dit ook op de 3 kilometer langebaan. De winst van Irene Schouten zal weinig mensen verbazen. Nummer twee Marijke Groenewoud laat zien dat ze ook op de langere afstanden steeds dichter in de buurt van de koningin van de afstanden weet te finishen. Elisa Dul op haar beurt won met overtuiging de rit van Antoinette Rijpma-De Jong en pakte daarmee het brons.

VRA20231229_NKAfstandenDag1_3000mvrouwen_4063

Nederlands Kampioenschap 2023 29 december Irene Schouten

Hieronder de uitslag van de 3 KM

29 december 2023 vrouwen 3000 meter NK afstanden

1500 Meter – Mannen – Reggeborgh all over

Team Reggeborgh liet geen enkele prijs over voor de concurrentie: de eerste vijf in de uitslag waren afkomstig van de formatie die al hete toernooi goed draait . Best of the rest was Thomas Krol van Jumbo-Visma. Kjeld Nuis liet zien er nog lang niet over te denken zijn heerschappij te beëindigen en won overtuigend de afstand. Patrick Roest bemachtigde na een formidabele inhaalrace de tweede plek en werd op het podium geflankeerd door Wesley Dijs, de man die er op beslissende toernooien altijd staat. Opvallend: marathonschaatser en mass start-specialist Bart Hoolwerf eindigde in alweer een pr op de vijfde plek en maakte daarmee het Reggeborgh-feestje compleet.