Amslod Official ISU Event Partner langebaanschaatsen

Amslod Official ISU Event Partner langebaanschaatsen

Meppel, 12 november 2019 | E-bike producent Amslod verbindt zich voor de komende 3 schaatsseizoenen (tot en met het schaatsseizoen van de Olympische Winterspelen) als Official Event Partner aan alle internationale langebaanschaatsevenementen en alle langebaanschaatsevenementen in Thialf. Vanaf 15 november, op het ISU World Cup event in Minsk, zal de samenwerking zichtbaar worden voor een miljoenenpubliek op de NOS.

Uit fan onderzoek is gebleken dat oer-Hollandse sporten, zoals schaatsen en fietsen, tot één van de favoriete vrijetijdsbestedingen van de Nederlandse consument behoren. Het gebruik van de e-bike groeit bovendien het hardst van alle vervoersmiddelen in Nederland. Een samenwerking tussen Amslod en de (inter)nationale schaatsevenementen is daarom een logische stap.

Bert Jonkeren, mede-eigenaar van Amslod laat in een bericht weten: “we zijn groot fan van het langebaanschaatsen. Schaatsen en fietsen zijn onlosmakelijk verbonden aan onze Nederlandse nationaliteit. We zijn daarom blij dat we nu deze samenwerking kunnen aangaan”.

House of Sports is voor het tweede seizoen, namens de ISU, internationaal marketingrechtenpartner en is marketingpartner van de KNSB, sectie langebaanschaatsen. Mede-eigenaar, Koen Hermens, zegt kansen te zien om met dit structurele partnership de e-mobility kansen rondom de schaatsevenementen verder te ontwikkelen.

Amslod gelooft erin dat schaatsen als nummer 1 wintersport van Nederland een goede basis vormt voor de zomerperiode. Na een winter vol schaatsplezier, fietst men met de Amslod e-bike zo de lente in. Met dit schaatsseizoen, een EK Afstanden en een World Cup finale in Thialf, zal de elektrische fiets ook ruimschoots haar weg vinden richting Heerenveen.