Toekomst MIA schaatsteam voor komende jaren zeker

Schaatsteam mkbasics.nl is de komende jaren verzekerd van de steun van een groep sponsoren. Het team van Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Merel Bosma en coach Jan Martien van de Wetering kan zodoende doorbouwen aan het ongekende succes van deze winter.

Hoofdsponsor mkbasics.nl tekende een meerjarig contract. Het bedrijf is al meer dan 10 jaar naamgever in van het schaatsteam. Rik Nijkamp, directeur van de arbodienst, is nog lang niet van plan de sport vaarwel te zeggen. “Dit is een ontzettende leuke club meiden en er is een hele goede klik met elkaar, met de coach en iedereen die eraan meewerkt. De manier waarop ze zich presenteren maakt dat het voor ons heel interessant én leuk is om er aan bij te dragen.”

Naast mkbasics.nl verlengden ook de co-sponsoren Cádomotus, Torq, Fila en Forte Sportswear, Kokkie Bikes, Cannondale en Yndenz. Er worden daarnaast gesprekken gevoerd met meerdere sponsoren.

Mia staat voor My Inner Athlete en is een community voor sportieve vrouwen. Naast schaatswedstrijden is Mia ook actief in sporten als triatlon, running en fietsen. Er worden regelmatig events georganiseerd, waaronder onlangs nog een clinic op de Weissensee. Mia heeft een eigen kledinglijn en is actief op social media.

“We zijn ervan overtuigd dat dit de manier is om in de toekomst teams te kunnen runnen”, zegt manager Diederik Hol. “Het is mooi dat goede merken hier ook in geloven en dat gesprekken met nieuwe sponsoren steeds soepeler lopen. Met de meerjarige overeenkomst met de genoemde sponsoren hebben we de toekomst geborgd en hebben de dames zekerheid.”

Kamminga

Afgelopen winter deed Manon Kamminga ook een aantal wedstrijden mee met de dames. Ze was eigenlijk gestopt als professioneel atleet, maar hervond plezier en haar goede vorm met enkele podiumplaatsen. “Ze heeft haar ambities voor de toekomst aan ons kenbaar gemaakt en haar route zal anders zijn dan de onze.”

Foto: Timsimaging

AANBIEDINGEN