Kom kennismaken met ijssporten tijdens de open dag van de ijsbanen in Friesland!

Zaterdag 19 oktober houdt zowel Thialf in Heerenveen als de Elfstedenhal in Leeuwarden een open dag. Het is een feestelijke dag voor jong en oud om vrijblijvend kennis te maken met diverse ijssporten, zoals langebaanschaatsen, curling, ijshockey en nog veel meer. De entree en de deelname aan de activiteiten is gratis.

IJsstadion Thialf, Open Dag, ©foto Martin de Jong

Lijkt het jou leuk om af en toe te gaan schaatsen of een van de andere sporten te proberen, maar heb je de stap nog niet gezet? Dan is deze dag voor jou een uitgelezen kans om vrijblijvend de eerste stap te zetten!

Programma Thialf

De deuren voor de Thialf Open Dag openen van 13:15 tot 16:00 uur. Op de 400m baan staan professionele trainers voor tips & tricks en tijdens de speciale backstagetour nemen de ervaren rondleiders je mee naar verschillende hotspots binnen Thialf.

Voor de jongere bezoekers is er ook genoeg te doen in de vorm van entertainment. Naast alle ijsactiviteiten is ijsheld Thialfi aanwezig en krijgt iedereen spelenderwijs de kans om ook zelf een ‘IJshelden’ diploma te behalen. Naast vrijschaatsen zijn er activiteiten en demonstraties zoals icebyk, ijshockey, kunstrijden en schoonrijden.

IJsstadion Thialf, Open Dag, ©foto Martin de Jong

Een extra feestelijk tintje: de Bond van IJsclubs KNSB Gewest Fryslân viert tijdens deze dag ook nog hun 100-jarig jubileum.  Meer informatie over het programma is te vinden op de site van Thialf.

Programma Elfstedenhal

De deuren van de Elfstedenhal openen van 13:30 tot 16:00 uur. Op de 400 meter baan zijn de langebaanclubs te vinden en op het middenterrein is het vrijschaatsen voor schoolkinderen. In de Blauwe Hal is van 13:30 tot 14:45 curling en kunstrijden, van 14:45 tot 16:00 kun je er terecht voor ijshockey.

Meer informatie vind je op de site van de Elfstedenhal.