De nieuwe Proskating ligt vanaf vandaag in de winkel!

Het schaatsseizoen staat op het punt in alle hevigheid los te barsten met de eerste belangrijke schaatswedstrijden voor de deur. Op de cover van Proskating magazine Joy Beune en wat Beune betreft is ze er klaar voor.

Joy kende een goed eerste jaar, maar er waren ook momenten dat het minder ging. Het vele reizen voor de wedstrijden, die niet allemaal naast de deur waren, kwam harder aan dan ze dacht. Met die ervaring op zak weet ze nu hoe ze zich daarop moet voorbereiden. Ze heeft een goede zomer gehad en behaalde goede resultaten in haar trainingen. “Ik ben sterker, ik voel me goed en ik zit goed op mijn plek.” Laat het seizoen maar beginnen.

Ook in dit nummer:

Ook in Proskating een openhartig verhaal met Jillert Anema. Hij is geliefd, gehaat en vaak onbegrepen. Misschien wel het minst begrepen figuur in de schaatswereld. Zelf zegt hij dat hij er niet is om de populariteitsprijs te winnen, maar om de rijders beter te maken. Toch laat alle kritiek hem niet ongemoeid.

Verder lees je over de jonge shorttracker Robin van Riet. Hij raakte bij een valpartij tijdens een training ernstig gewond, doordat het ijzer van de persoon voor hem in zijn hals sneed. Hij moest het vertrouwen weer terugvinden, maar staat nu weer zelfverzekerd op de baan. Het verhaal van Joey Mantia. De Amerikaan werd vorig seizoen wereldkampioen op de mass start, maar de felbegeerde olympische plak heeft hij nog altijd niet.

De professionalisering van het marathonschaatsen, wat heeft dat eigenlijk met die tak van sport gedaan? Daar geven Henk Angenent, Alida Pasveer, Edward van Dijk en Jorrit Bergsma antwoord op.

Dit en nog veel meer lees je in de nieuwste Proskating.

Waar vind je Proskating magazine?

Het magazine is verkrijgbaar bij diverse boekhandels, kijk in de storelocator voor een winkel bij jou in de buurt of bestel Proskating snel en eenvoudig online. Lid worden kan natuurlijk ook. Voor slechts €24,95 per jaar valt Proskating zes keer per jaar bij jou op de mat.