De nieuwe Proskating ligt in de winkel!

De nieuwe Proskating ligt vanaf vandaag in de winkel! Op de cover: Dai Dai N’tab. In het magazine vertelt Dai Dai over de roerige periode die hij achter de rug heeft, vertelt wereldkampioen 1500 meter Thomas Krol over zijn prestaties en nog veel meer schaatsverhalen.

Sprinten is een vak apart. Een kortstondig explosie, een halve minuut waarin alles moet gebeuren, alles moet kloppen. Het kleinste foutje kan cruciaal zijn. Een foutje betekent niet ‘net niet’, maar ‘helemaal niet’. Daar weet Dai Dai alles van. Hij heeft een roerige periode achter de rug, maar de jonge sporter is merkbaar gegroeid. Fysiek maar ook mentaal is hij in topvorm. In Proskating drie vertelt de nog altijd pas 25-jarige sprinter over een moeilijke periode in zijn schaatscarrière. Zijn leven naast het sporten, zijn ploeg en ook over de plannen voor de toekomst.

In het derde magazine van Proskating ook wereldkampioen 1500 meter Thomas Krol. Bijna op wekelijkse basis strijdt hij met ploeggenoot Kjeld Nuis op de duizend- en vijftienhonderd meter om de winst en stuwen ze elkaar tot een waanzinnig hoog niveau. Hoe is het als je grootste concurrent ook je ploeggenoot is?

Het gebruik van astmamedicatie in de schaatssport ligt hoog. Sportarts Jean Driessen verbaast zich daarover en neemt ons, in samenwerking met Innovatielab Thialf, mee in de wereld van benauwdheid. Ook lees je over het nieuwe trainingshulpmiddel van de shorttrackers, het keerpunt in de carrière van Wieteke Cramer, de uitdager van het Jumbo-Visma blok Marcel Bosker.

Ook in dit nummer:

  • De Belgische schaatssport zit in de lift
  • Het Kazachstaanse avontuur van Bergsma, Hadders, Vreugdenhil en Stroetinga
  • Irene Schouten

En nog heel veel meer.

De nieuwe Proskating ligt vanaf 3 december in de winkel. Bestellen? Dat kan hier. Proskating altijd thuis op de mat ontvangen? Word dan lid!

Tip: ook leuk als cadeau voor de feestdagen!