Avontuurlijke schaatsreizen naar de mooiste plekken op aarde

Advertorial

Zin in een avontuurlijke schaatsreis naar de meest magische plekken op de wereld? Of een wereldbekerwedstrijd bijwonen in Minsk, Belarus? Dat kan met FIT Avontuurlijke Sportreizen. Dit najaar en volgend voorjaar organiseert FIT weer uitdagende schaatstochten en -evenementen.

Dit najaar én volgend jaar gaat FIT nieuwe en beproefde tochten maken in Wit-Rusland, China, Rusland en Kazachstan. Bijvoorbeeld een tocht op het Baikalmeer in Siberië.

Schaatsen op het Baikalmeer Foto: Bas van Oort


De evenementen voor 2020 bieden een uitgebreid programma en kennen naast lange afstandstochten op de schaats ook culturele momenten en feestelijke bijeenkomsten met de plaatselijke bevolking. FIT organiseert deze programmaonderdelen zelf.

Marathonschaatsen in Kazachstan

In Kazachstan organiseert FIT in 2020 een meerdaags en zeer avontuurlijk schaatsevenement: Marathonschaatsen op de Ishim rivier en het Balgash meer in Kazachstan.

De Ishim rivier is 2.450 kilometer lang en bevriest vanaf eind november tot maart. In deze periode vindt er een ijsfestival plaats, waarbij de lokale bevolking van Kazachstan een fantastische ijsbaan op de Ishim rivier uitzet.
Deelnemende schaatsers halen bij iedere passage van de start/finish een stempel. De bewoners van de steden en dorpen zijn net zo enthousiast als wij bij onze Elfstedentocht en moedigen deelnemers aan met traditionele muziek en kostuums.

Het schaatsen vindt gelijktijdig plaats met een groot Kazachstans ijsevenement bestaande uit onder meer langlaufen, touwtrekken, gewichtheffen en ijshockey. Tijdens dit ijsfestival wordt door Nederlandse topschaatsers ook de marathon gereden, maar ook u als recreant kunt de marathon dan rijden of een andere afstand. Voor de avontuurlijke schaatsers een fantastisch evenement om aan deel te nemen.

Wereldbekerwedstrijden bijwonen in Minsk?

Ook nieuw dit jaar is een reis naar de World Cup speed skating in Minsk in november. U kunt zich daar nu nog voor inschrijven; alle informatie is te vinden op de site van FIT Avontuurlijke Sportreizen.

U kunt zich aanmelden voor een schaatsreis of een informatiebijeenkomst via de site:
www.fitavontuurlijkesportreizen