De Hollandse 100: The Superhero edition

Een winterduatlon voor het goede doel: 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen

Op 15 maart vindt de zesde editie van de Hollandse 100 plaats in Thialf. Tijdens dit evenement moeten de deelnemers 10 kilometer schaatsen en een tocht van 90 kilometer op de fiets afleggen. Doel? Zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Lymph&Co om onderzoek naar lymfklierkanker te financieren. De zesde editie wordt extra bijzonder, want het wordt ‘The SUPERHERO edition’.

Eerder presenteerde stichting Lymph&Co ‘Unmask’. Dit betreft een ‘serious game’, wat een spel is dat een ander doel heeft dan alleen vermaak. Het spel komt uit de koker van Games for Health. In Unmask gaan superhelden die we kennen van strips, zoals Spiderman, de strijd aan tegen lymfklierkanker. Voor het spel hebben ze zo’n 150.000 spelers nodig. Games for Health legde eerder uit aan de Leeuwarder Courant dat wetenschappelijk onderzoek vaak een enorme puzzel is en dat ze het publiek op deze wijze inschakelen om te helpen deze puzzel op te lossen.

De zesde editie staat dus in het teken van deze helden. Wat dat exact inhoudt maakt de stichting later bekend, maar trek vooral een superheldenoutfit aan als je deelneemt!

Meedoen?

Je kunt individueel meedoen, maar ook als team. Bijvoorbeeld met je familie, vrienden of met je bedrijf.
Naast de ‘Hollandse 100’ zijn er tijdens dit evenement nog twee onderdelen voor de jongere deelnemers of voor wie de 90 kilometer op de fiets niet haalbaar is.

  • De Junioren 10: 10 km schaatsen op het heilige ijs van Thialf voor jeugd tot 18 jaar 
  • De Familie-/groepsestafette: samen met je vrienden, familie, collega’s of teamgenoten zoveel mogelijk rondjes schaatsen binnen één uur. 

De belofte van Lymph&Co is dat 100% van alle donaties wordt gebruikt om onderzoek naar lymfklierkanker te financieren. Zo kunnen de superonderzoekers snel stappen maken in de strijd tegen lymfklierkanker. 

Mede door het succes van eerdere edities van De Hollandse 100, waarbij in totaal bijna 2 miljoen euro werd ingezameld, heeft Lymph&Co de afgelopen jaren al 4 onderzoeken kunnen ‘adopteren’.

Wil je je opgeven of meer informatie? Kijk dan op www.dehollandse100.nl