Winst voor Nikki Noordergraaf en Rick Schipper op 2000 meter-inline

In Wervershoof was de regen op de tweede dag van het Radboud International Tournament spelbreker. De oorspronkelijke 1000 meter op de piste werd vervangen door een 2000 meter inline-race op het asfalt van Medemblik.

Bij de kadetten meisjes streden Janna Wietske van der Ende (Gewest Fryslân), Kailey van der Veen (Gewest Fryslân) en Lise Dijkstra (Gewest Fryslân) om de medailles. In een sterke race wist Janna Wietske van der Ende de eerste plaats te behalen, gevolgd door Kailey van der Veen op de tweede plaats en Lise Dijkstra op de derde plaats.

Bij de kadetten jongens stonden Johannes Hoomans (Gewest Fryslân), Jarne Feenstra (Feenstra Agriservf) en Lars Dijck (Gewest Fryslân) tegenover elkaar. Johannes Hoomans reed een uitstekende race en behaalde de eerste plaats, terwijl Jarne Feenstra als tweede eindigde en Lars Dijck de derde plaats behaalde.

De junioren-B meisjes kende een internationaal podium op deze afstand. Lyssa Vansteenkiste (ZRC Zandvoorde, België), Drine Skov Manthey (Talent Team Denmark) en Merel Hamels (Reko Zemst, België) leverden een flinke strijd. Uiteindelijk pakte Lyssa Vansteenkiste de eerste plaats, gevolgd door Drine Skov Manthey op de tweede plaats en Merel Hamels op de derde plaats.

De junioren-B jongens lieten ook zien wat ze waard waren. Sem Spruit (KNSB Talent Team Zuidwest), Steyn Wagenaar (KTNN) en Stan de Graaf (KNSB Talent Team Zuidwest) reden een knappe race. Sem Spruit eindigde als eerste, gevolgd door Steyn Wagenaar op de tweede plaats en Stan de Graaf op de derde plaats.

Bij de junioren-A meisjes streden Sofia Schilder (Radboud Medemblik), Elbrich Nicolaij (SV IDS Westereen) en Isa Steegstra (KTT Noord) om de medailles. Sofia Schilder presteerde uitstekend en behaalde de eerste plaats, terwijl Elbrich Nicolaij als tweede eindigde en Isa Steegstra de derde plaats behaalde.

De junioren-A jongens lieten zien wat ze in huis hadden op de inline-baan. Jarno Haitjema (KNSB Talent Team Noord), Menno van Eig (Radboud Medemblik) en Dion van Hal (KNSB Talent Team Zuidwest Inline) streden om de podiumplaatsen. Jarno Haitjema behaalde de eerste plaats, gevolgd door Menno van Eig op de tweede plaats en Dion van Hal op de derde plaats.

In de 3 kilometer race voor senioren vrouwen reed Noordergraaf Nikki (Atom Skate Team) met nog een paar ronden te gaan weg bij het peloton en won de race door solo aan te komen. Sprintster Narain Lataesha van YISC Purmerend behaalde de tweede plaats, en de derde positie werd gepakt door Schilder Ria van Radboud Medemblik.

Gastheren Rick en Kay Schipper pakten respectievellijk de eerste en tweede plaats. Rick Schipper eindigde won de race voor broer Kay. De derde plaats werd ingenomen door Timo Lamme.

De volledige uitslag vind je hier.

Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van AI.