Radboud International Tournament: Peter Michael en Sofia Schilder heersen op de afvalkoers

Op de eerste dag van het Radboud International Tournament werd het volledige afvalkoers-programma afgewerkt. Dit zijn de uitslagen van de verschillende klassen. 

Bij de kadetten meisjes domineerde Gewest Fryslân het veld, waarbij Kailey van der Veen de race won, op de voet gevolgd door haar teamgenoot  Janna Wietske Van der Ende. De derde plaats werd een prooi voor Amélie Ignoul  van RSC Tienen uit België.

Bij de kadetten jongens leverde Jarne Feenstra een solide prestatie door de wedstrijd te winnen. Lars van Dijck van Gewest Fryslan en Pom Peerdeman completeerden het podium. Feenstra en Peerdeman reden in het oranje van Team NL.

Bij de junioren B-meisjes was het Lyssa Vansteenkiste van Zwaantjes Roller Club Zandvoorde die de competitie domineerde. Ze overtrof de Deense Manthey Drine Skov  van Talent Team Denmark en Zijlstra Yanouk die rijdt voor het Gewest Fryslan.

Junior de Blois Junior van KNSB Talent Team Zuidwest voerde het veld aan bij de junioren B-jongens, met Robin Metz Robin en Stein Wagenaar, die in zijn kielzog de tweede en derde plaats behaalden.

De prestaties van de junioren A waren opmerkelijk, waarbij Sofia Schilder van Radboud Medemblik zowel haar eigen junioren-categorie als bij de senioren race domineerde. De A-junioren starten gezamenlijk met de senioren. Jet Fransen en Melissa Mooijman, ook van Radboud Medemblik, vulden het podium in hun categorie.

Bij de junioren A-jongens werd de eerste plaats veroverd door Jarno Haitjema van KNSB Talent Team Noord, met Menno van Eig Menno en Chris Berkhout, beiden van Radboud Medemblik, op de tweede en derde plaats.

Bij de senioren vrouwen won Nikki Noordergraaf Nikki de race. Noordergraaf was de enige senior in de kopgroep van drie. Ria Schilder en Lataesha Narain completeerden de top 3 bij de dames senioren

In de categorie senioren mannen was wereldkampioen Peter Michael van Team A6  de dominante kracht, door met een indrukwekkende voorsprong op de rest van het peloton de race naar zijn hand te zetten. Organisatoren Rick en Kay Schipper eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

De volledige uitslag vind je hier.

Dit artikel is geschreven met behulp van AI.