Het Radboud International Tournament 2023: de podia na een weekend racen

Na drie dagen op twee banen, van sprint tot lange afstanden, werd de balans opgemaakt van het Radboud International Tournament. Organisatoren Kay en Rick Schipper moesten alles uit de kast trekken om dit na een regenachtige zaterdag mogelijk te maken, maar de ruim 300 rijders kwamen met zeven races per discipline ruim aan hun trekken.

Kadetten dames

In de categorie kadetten meisjes behaalde Kailey Van der Veen van Gewest Fryslân de eerste plaats, gevolgd door Janna Wietske Van der Ende, eveneens uit Gewest Fryslân, op de tweede plaats. Amélie Ignoul van RSC Tienen Belgium eindigde op de derde plaats.

Kadetten heren

Bij de kadetten jongens liet Jarne Feenstra van Feenstra zijn suprematie zien door de eerste plaats te veroveren. Pom Peerdeman van TeamNL behaalde de tweede plaats, terwijl Johannes Hoomans uit Gewest Fryslân als derde eindigde.

Junioren-B dames

Lyssa Vansteenkiste van ZRC Zandvoorde Belgium domineerde de junioren-B meisjes categorie en behaalde de eerste plaats. Drine Skov Manthey van Talent Team Denmark en Merel Hamels van Reko Zemst Belgium eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Junioren-B heren

Steyn Wagenaar van KTTN presteerde uitstekend in de junioren-B jongens categorie en behaalde de eerste plaats. Aidan Verhoeve van Opleidingsploeg Zuid-Holland en Emiel Van Wees van HSC De Draai eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Het podium bij de kadetten-mannen op het Radboud International Tournament
Het podium bij de junior-B heren op het Radboud International Tournament 

Junioren-A dames

Sofia Schilder van Radboud Medemblik toonde haar talent en won de junioren-A meisjes categorie. Elbrich Nicolaij van SV IDS Westereen en Melissa Mooijman, ook van Radboud Medemblik, behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.

Junioren-A heren

Jarno Haitjema van KNSB Talent Team Noord stak met kop en schouders boven de concurrentie uit en veroverde de eerste plaats bij de junioren-A jongens. Menno Van Eig van Radboud Medemblik en Dion Van Hal van KNSB Talent Team Zuidwest Inline behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats.

Senioren dames

Nikki Noordergraaf van Atom Skate liet zien dat zij de beste was in de senioren dames categorie. Lataesha Narain van YISC Purmerend en Ria Schilder van Radboud Medemblik eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Senioren heren

Kay Schipper van SkateBoulevard-ISP veroverde de eerste plaats bij de senioren heren. Rick Schipper, ook van SkateBoulevard-ISP, behaalde de tweede plaats, terwijl Glenn Nijenhuis van Team ABC Hekwerk als derde eindigde.

De volledige uitslagen vind je hier.

Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van AI.