Versterking Team Proskating

Fotograaf Vincent Riemersma, schrijver en journalist Johan Boef en oud-marathonschaatser en journalist Jan van Loon bundelen hun krachten om het schaatsblad Proskating de komende jaren een flinke impuls te geven. ‘We gaan het blad nog mooier maken’

 

Krachten bundelen

Het blad wordt momenteel geleid door Jan van Loon, maar Riemersma en Boef zijn vanaf nu mede-eigenaar en gaan zich samen met Van Loon nadrukkelijk met de inhoud bemoeien. “Als Proskating werken we al jarenlang goed samen met Johan en Vincent en alle partijen hadden de wens om die samenwerking te intensiveren”, legt Van Loon uit. Na een paar goede gesprekken hebben we besloten onze krachten te bundelen en gezamenlijk de handschoen op te pakken. Ik geloof echt in het magazine, zeker ook in de huidige tijd. En lieten we in het verleden nog wel eens mogelijkheden liggen, door de komst van Johan en Vincent komt er veel nieuwe energie en komen er veel nieuwe ideéen die gaan bijdragen aan een nog mooier blad. 

Schaatssport verdient een goed magazine

“Ik ben verslingerd aan de schaats- en skeelerport”, zegt Johan Boef op zijn beurt, “En vind het fantastisch om inhoudelijk richting te geven aan het enige schaatsmagazine dat Nederland nog telt. Ik barst van de ideeën en ben er zeker van dat we het blad en alle activiteiten er omheen naar een hoger plan kunnen tillen. De schaatssport verdient ook simpelweg een kwalitatief goed magazine dat in woord en beeld het echte schaatsgevoel weet te vangen. Met Jan en Vincent weet ik dat we dit als geen ander kunnen.”

Logische stap

“Een blad zoals Proskating valt en staat bij het gebruikte beeld om de verhalen te dragen en daarmee het schaatsgevoel over te kunnen brengen aan de lezer”, vult Vincent Riemersma aan. “De afgelopen maanden heb ik mij al intensiever bemoeit met de inhoud van het magazine en de beeldredactie, waardoor al goede stappen gezet zijn om het blad inhoudelijk naar een nog hoger niveau te tillen. Het is een logische volgende stap om mijn naam en beeld op deze manier te verbinden aan het magazine.”
Met goede verhalen, altijd bijzonder beeld, met stevige interviews, nieuwe rubrieken en messcherpe columns is Proskating komend seizoen meer dan ooit hét schaatsblad om in huis te hebben en om mee op de hoogte te blijven van de mooiste verhalen in de mooiste sport die er bestaat.