Slotdag NK in vol Thialf

De slotdag van de KPN NK Afstanden in ijsstadion Thialf is helemaal uitverkocht. De KNSB, Thialf en House of Sports ontvangen vandaag ruim 9000 toeschouwers. De aanwezige schaatsfans gaan weer een dag vol spannende topsport beleven, waar het verschil tussen winst en verlies soms slechts honderdsten van een seconde bedraagt. Dat bewezen de voorbije twee dagen, waarin de titels werden veroverd door Dai Dai N’tab, Jutta Leerdam (beiden 500 meter), Thomas Krol, Melissa Wijfje (beiden 1500 meter), Patrick Roest (5000 meter) en Esmee Visser (3000 meter). 
 
Voor de (jonge) fans is er de mogelijkheid om in Thialf zelf de schaatsen onder te binden, in de aangrenzende ijshockeyhal.
 
De tribunes in Thialf waren de afgelopen twee dagen al goed gevuld. Voor vandaag is geen ticket meer te verkrijgen. “Een uitverkocht stadion, dat is fantastisch”, zegt Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB. “De races zijn bloedstollend en de toeschouwers  genieten met volle teugen. Dit bewijst in mijn ogen eens te meer dat het schaatsen leeft, ook onder het jongere publiek.”


De tv-kijkcijfers van het schaatsevenement zijn eveneens goed en nog beter dan vorig jaar. Vrijdagavond keken ruim 1,2 miljoen mensen naar de live-uitzending op NPO 1, zaterdag zaten ruim 1 miljoen kijkers voor de buis.
 
Bij de KPN NK Afstanden wordt niet alleen gestreden om de nationale titels, er zijn ook tickets te verdienen voor de grote toernooien in de tweede helft van deze schaatswinter, waaronder de ISU WK Afstanden in Salt Lake City. Het eerstvolgende grote evenement van dit schaatsseizoen staat over twee weken al op de agenda: van 10 – 12 januari zijn de ISU EK Afstanden in Thialf. Voor dit event zijn op dit moment nog wel tickets te koop, ze zijn te bestellen via schaatsen.nl.
 
De slotdag van de KPN NK Afstanden begint vanmiddag om 13.15 uur. Op het programma staan: 5000 meter (dames), 10.000 meter (heren), 1000 meter (dames en heren) en de mass start (dames en heren). Ook deze wedstrijden zijn live te volgen op tv via NPO1.