Proskating magazine komt nu ook in de zomer uit!

Deze week ligt het eerste nummer van schaatsmagazine Proskating in de boekhandels en bij de abonnees op de mat. Het is voor het eerst dat Proskating in de zomer verschijnt en niet, zoals gebruikelijk, bij de start van het winterseizoen.

De reden hiervoor is simpel: de basis voor een nieuw seizoen leggen de schaatsers in de zomer en dat brengt mooie verhalen met zich mee.

Het coververhaal van de nieuwe Proskating is met niemand minder dan comeback kid Koen Verweij. In een uitgebreid interview spraken we met de flamboyante alleskunner over het verleden, zijn relatie met sprintster Jutta Leerdam en de doelen voor de toekomst.

In het nummer met als thema controversieel vind je ook het verhaal met Claudia Pechstein. Een schaatsende legende die vooral geniet van haar sport, maar ook een vrouw die zich zorgen maakt over de Duitse schaatssport. En wat te denken sprintster Heather Bergsma. Keert zij, nu zij moeder is, nog terug op de schaats?

Ook ontleedt Proskating de 400 meter lange ijsbaan. Want hoeveel meter schaats je nu eigenlijk echt op de 400 meter baan?

Floortje Mackaij en Janneke Ensing zijn twee topwielrensters die in de winter ook actief zijn op de marathon. Hoe kunnen ze deze twee sporten combineren op het hoogste niveau en waarom is dat zo’n goede combinatie?

Dat alles lees je in de nieuwe Proskating en natuurlijk nog veel meer. Proskating vind je in diverse boekhandels of bestel ‘m online!

cover Proskating