Nieuw dames- en herenteam A6/BONT wil Nederlands skeeleren een flinke boost geven

Komend skeelerseizoen slaan A6-Groot in Auto’s en Bont Inline de handen in elkaar en komen met een dames- en herenskeelerteam dat gaat opereren onder de naam A6/BONT. ‘Een logische stap’, noemt Henk Jan Meijer van A6-Groot in Auto’s het. “We willen het schaatsen meer verbinden met het skeeleren”, zegt Gary Hekman namens BONT Inline. 

Dames- en herenteam

Het schaatsen meer verbinden met het skeeleren is het belangrijkste doel van het nieuw te vormen team, dat bij de dames bestaat uit Manon Kaminga, Beau Wagemaker en Maya de Jong en bij de heren vooralsnog uit Gary Hekman, Evert Hoolwerf en Bart Hoolwerf. 

“Onze schaatsdames trainen al met elkaar op de skeelers”, zegt Henk Jan. “Nu rijden ze nog voor andere ploegen en sponsoren, maar we willen dat ze ook ’s zomers voor ons gaan rijden.” 

Schaatsen en skeeleren verbinden

Met de twee teams hoopt A6/BONT een bijdrage te kunnen leveren aan het inline skaten in Nederland, vertelt Henk Jan: “Ik denk dat het mooi is als het skeeleren in Nederland wat breder wordt. Nu maken een paar grote landen de dienst uit. Het skeeleren mag wel een boost krijgen.”

Ook Gary Hekman ziet hierin een missie: “We willen rijders onderdak bieden en het schaatsen meer met het skeeleren verbinden. Hiermee willen we een stap maken in de skeelersport.”

Natuurlijk moet er ook sportief worden gepresteerd. “Natuurlijk gaan we ook voor de winst”, zegt Henk Jan. “Als team kunnen we veel meer een vuist maken.” Een belangrijk doel is wat Gary betreft het NK, bij zowel de heren als dames.