Kinderschaatsen kopen

Kinderschaatsen, ze zijn er in alle soorten en prijsklassen. Kinderschaatsen kopen is dan ook nog niet zo eenvoudig en het is belangrijk om te weten waar je op moet letten, zeker bij de kleintjes. We nemen daarom de belangrijkste punten met je door.

Kinderen tot 10 jaar
Schaatsen, in Nederland groeien we op met deze volkssport. Want als kinderen kunnen lopen kunnen ze ook al snel schaatsen, tenminste, de eerste stapjes zetten. Zijn de kinderen nog echt jong (3 tot 4 jaar) probeer dan de dubbele ijzertjes. De kinderen kunnen achter een stoel of schaatsrekje lopende wijs gevoel krijgen met het ijs. De dubbele ijzertjes zijn goed voor de kinderen, omdat ze zo in ieder geval rechtop kunnen staan. Bij enkele ijzers slaan vaak de enkels naar binnen waardoor de schaats naar achter glijdt en het moeilijk wordt om de eerste stapjes te zetten op de schaats.

Easy Gliders
Vanaf 5 jaar zijn Easy Gliders of houtjes een betere keus, omdat dan de schaatsslag al echt een beetje geoefend kan worden. De Easy Gliders zijn in maat verstelbaar en kunnen gebruikt worden met schoenen of laarzen. Het is belangrijk om stevig schoeisel te gebruiken om de enkels te stabiliseren. Bij slappe schoenen of laarzen slaan de enkels naar binnen, of juist naar buiten en wordt schaatsen een stuk lastiger.

Verstelbare kinderschaatsen
Tegenwoordig zijn er heel veel verstelbare kinderschaatsen op de markt. Tussen deze schaatsen zitten ook veel merken van mindere kwaliteit. Mindere kwaliteit schaatsen hebben vaak een korte levensduur, schaatsen niet lekker en gaan snel stuk. De eerste ervaring van kinderen met schaatsen moet vooral ook motiverend zijn en we raden dan ook aan om schaatsen te kopen van de bekendere merken. Dat zijn voor kinderschaatsen o.a. Viking, Zandstra, Raps en Fila. Over het algemeen beginnen de schaatsen vanaf maat 30, en een enkel merk heeft de schaatsen vanaf maat 28.

De verstelbare schaatsen zijn met een recht ijzer en met een ijshockey-ijzer. Op de rechte ijzers kan de ‘echte schaatsslag’ beter geoefend worden, maar op ijshockey ijzers zijn kinderen een stuk wendbaarder. Willen de kinderen echt leren schaatsen, dan raden we de rechte ijzers aan. De kinderschaatsen liggen allemaal in de prijsklasse rond de 100 euro.

5 modellen om uit te kiezen

ZANDSTRA Frisia Verstelbare Noor - Noren Schaatsen

Frisia verstelbare Noor
Vanaf maat: 30
Semisoft schoen
Prijs €99,95

Viking Kinderschaats

Viking Multi Verstelbare kinderschaats
Vanaf maat: 28
Semisoft schoen
Prijs: €99,95

Raps v4 Kinderschaats

Raps Kinder Toerschaats V4 Verstelbaar
Vanaf maat: 29
Semisoft schoen
Prijs: €89,95

Zandstra Oslo verstelbare kinderschaats

Zandstra Oslo Verstelbare kinder schaats
Vanaf maat: 31
Semisoft schoen
Prijs: €89,95

Fila Wizy kinderschaats

Fila Wizy Speed
Vanaf maat: 31
Semisoft schoen
Prijs: €110,00

AANBIEDINGEN