Jan van der Meulen en zijn team Zwepen Thialf op

“Thialf betreden blijft elke keer weer bijzonder:

Wie weleens in Thialf is geweest, herkent de stem van Jan van der Meulen uit duizenden. Samen met een team van zo’n twintigtal collega’s zorgt hij als speaker voor het entertainment en wedstrijdcommentaar van de bezoekers aan de schaatshal der schaatshallen. “Al hebben we één stelregel: de sport staat altijd op de eerste plaats.”

– Dit is een premium artikel en alleen volledig te lezen in het magazine Schaats Inside #2 –

Jan van der Meulen praat al zo’n tien minuten aan hoog tempo als de deur van de winkel SchaatsLab – RacketLab opengaat. Samen met zijn compagnon bestiert hij de zaak. Van der Meulen veert op en helpt de klant naar tevredenheid. Vervolgens gaat hij weer verder met zijn verhaal. Een ander verhaal dan waar hij was geeindigd. De enthousiaste Van der Meulen gaat van de hak-op-de-tak en meer dan eens vraagt hij zich af wat de vraag ook alweer was. Het is wie hij is. Als betrokkene bij de winkel, eigenaar van evenementenbureau SportConnection en onderdeel van het team dat verantwoordelijk is voor onder meer de publieksbeleving heeft hij behoorlijk wat balletjes in de lucht te houden. De speaker van Thialf is een druk man, maar toch neemt hij alle tijd voor het interview. Een sporadisch interview, want hij geeft ze niet graag. Zijn stem moet eigenlijk geen gezicht worden.

 

Noem hem ook niet de stem van Thialf, want daarvan gaan zijn haren overeind staan. Ten eerste omdat hij als speaker onderdeel is van een team en ten tweede omdat iemand anders die eer volgens hem al ten deel valt. “Er is maar één stem van Thialf: die van wijlen Joop Bleeker. Hij heeft mij als kleine jongen betoverd me zijn stem.


Verder Lezen? Dit is een premium artikel en alleen te lezen in het magazine Schaats Inside #2

Wil je het gehele artikel lezen?  Word dan lid!

Ook kun je het nummers los kopen


Tekst: Tim Beck – Beeld: Vincent Riemersma