Elfsteden IJsmeester Sytse Prins gaat voor nieuw Elan

Sytse-Prins-elfsteden-ijsmeester

Als jochie van de arme grond van de Westereen droomde hij van schaatsen in de grote stadions en groeide hij op met legendarische Elfsteden-verhalen. Een kleine halve eeuw verder is hij een van de drijvende en vernieuwende krachten achter het schaatsen in Friesland.

– Dit is een premium artikel en alleen volledig te lezen in het magazine Schaats Inside #2 –

Als ik denk aan mezelf als jongetje, waar werd ik door geprikkeld?”, vraagt Sytse Prins zich hardop af in het hoofdkantoor van zijn bedrijf marketing- en communicatiebedrijf Sprog. De 56-jarige ondernemer uit Joure, ijsmeester van de Vereniging de Friesche Elfsteden en adviseur van de tech- nische commissie van het Gewest Friesland wacht het antwoord niet af, gaat in een adem verder en schept als een kundig ver- teller een beeld van zijn jeugd in Friesland. “Ik heb een foto van mezelf, waarin ik op rolschaatsen in de Spechtstraat in Zwaagwesteinde over de stoep rolschaats. Maar ik ben niet in Zwaagwesteinde, ik ben in Bislet. Want ik ben namelijk Ard Schenk!”

“Wij vinden het belangrijk dat de Friese schaatscultuur blijft bestaan. Daarmee heb ik geen hekel aan Groningen of Drenthe”

Sytse-Prins-elfsteden-ijsmeester-wiebe-sytze


Verder Lezen? Dit is een premium artikel en alleen te lezen in het magazine Schaats Inside #2

Wil je het gehele artikel lezen?  Word dan lid!

Ook kun je het nummers los kopen