Bram Smallenbroek – Voorwoord Schaats Inside

Bram-Smallenbroek-voorwoord-schaats-inside-elfstedentocht

Beste Lezers,

Welkom bij de eerste editie van het blad Schaats Inside, de doorstart van Proskating Magazine. Een nieuwe naam, enigszins een nieuw uiterlijk, maar de inhoud blijft vrijwel hetzelfde. De naam Schaats Inside staat vanzelfsprekend voor verhalen en beelden vanuit de schaatssport zelf. Alles wat de schaatssport ook maar enigszins raakt, willen wij begrijpen en analyseren om vervolgens te brengen als prachtig verhaal.

Ik ben dan ook ontzettend blij om dit voorwoord te mogen schrijven en de samenwerking met de vele journalisten die betrokken zijn bij dit blad te mogen voortzetten. En in het bijzonder wil ik Jan van Loon, Johan Boef en Vincent Riemersma bedanken voor het inhoudelijk en visueel top achterlaten van een uniek blad met zoveel fantastisch mooie achtergrond verhalen en beelden van de schaatssport. Inhoudelijk zullen Johan en Vincent betrokken blijven om de kwaliteit te waarborgen.

Ik zie het als een mooie uitdaging om het blad inhoudelijk te verbreden, spraakmakender en toegankelijker te zijn voor zowel de wedstrijdrijder als de recreant. Op de website schaatsinside.nl willen we meer content gaan publiceren en daarnaast wil Schaats Inside als springplank dienen voor opkomende journalisten en fotografen.

Ik geloof dat de schaatssport niet alleen leeft bij het rijden van een wedstrijd, een tocht op natuurijs of een training op een ijsbaan. Die leeft ook door in woord en beeld te laten zien hoe mooi die sport is. En een blad leeft bij zijn abonnees en zijn adverteerders. Ik zou aan alle huidige abonnees willen zeggen: “bedankt voor het lezen tot nu toe, blijf het lezen en laat ons weten waar jullie interesse ligt.” Wij zullen de komende tijd blijven investeren in goede verhalen en prachtige foto’s.

En tot slot: de feestdagen komen er weer aan! Een abonnement op schaats inside is een perfect cadeau om aan schaatsliefhebbers te geven.

Bram Smallenbroek – Schaatsfanaat

 

 

 

Even voorstellen

Ooit ben ik begonnen met schaatsen in Lemmer.
‘Mijn eerste schaatsherinneringen zijn op het ijs achter het huis van mijn opa en oma.’ Vervolgens kwam ik via HC Zuidwesthoek en De Preamkeskouwers bij het Gewest Friesland te schaatsen. Onder leiding van Yep Kramer reed ik mijn eerste NK senioren. Hierna volgde een korte, maar zeer mooie schaatscarrière in het buitenland. Ik kwam uit voor Oostenrijk en trainde voornamelijk bij Peter Mueller in Oslo.

Sindsdien ben ik altijd in de schaatssport actief gebleven. Ik heb samen met Renz Rotteveel en de KNSB de Grand Prix wedstrijden in Luleå opgezet. Na zeven edities werken wij nog altijd vol passie om zowel voor de top als voor de recreant wedstrijden op het programma te zetten. Momenteel ben ik ook projectleider van “De Zilveren Bal”.

In 2021 reed ik op 14 februari de Elfstedentocht. Hoewel ik overal ter wereld geschaatst heb, was dit één van mijn mooiste ervaringen op ijs. De liefde voor natuurijs is daarom groot.

Beeld: Annie van der Werff. Gemaakt op 14 februari 2021 tijdens het rijden van de elfstedentocht.