Zesde plaats Angel Daleman op afvalkoers

De laatste discipline op de eerste dag van het EK Inline, de afvalkoers, leverde een reeks spetterende races op. Met een zesde plaats bij de junioren-B was Angel Daleman de beste Nederlandse deelneemster over 5 kilometer in een verder ijzersterk veld. 

In dezelfde race eindigde Maaike Koelewijn op de zeventiende plaats. Sem Spruit moest door een valpartij genoegen nemen met een tiende plaats, direct gevolgd door Robin Metz op plaats elf. Kai-Arne Ottenhof wist zich, ondanks een ijzersterke halve finale, door een valpartij helaas niet te plaatsen voor de finale en moest met een vijftiende plaats genoegen nemen.

De junioren-A dames reden op hun beurt een 10 kilometer afvalkoers, waarin Jet Fransen de negende plaats en Sofia Schilder de tiende plaats haalde. Elanne de Vries eindigde vervolgens op de zeventiende plaats. Tom Mulder bleef ondanks een sterke race op een dertiende plaats steken, gevolgd door Bret Groot op de achttiende en Chris Berkhout op de twintigste plaats.

Tot slot haalde Lianne Van Loon bij de senioren-dames met een tiende plaats de beste notering, gevolgd door Fleur Veen op plek veertien en Berber Vonk op de achttiende plaats. Kay Schipper eindigde bij de senioren-heren op een 23e plaats, net achter de ‘Nederlandse Israëlier Raphael Boef.

De volledige uitslag vind je hier.

Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van AI.