Eerste medaille voor Nederland: zilver voor Angel Daleman op de 500 meter

Met een welverdiende zilveren medaille heeft Junior-b Angel Daleman het eerste Nederlandse succes geboekt op het EK Inlineskaten in het Franse Valence d’ Agen.

Daleman pakte op de 500 meter in een ultieme eindsprint het zilver, waar Asia Renda eerder met een negende plek genoegen moest nemen. In de herencategorie van dezelfde leeftijdsgroep hielden Robin Metz en Sem Spruit de Nederlandse eer hoog met respectievelijk een tiende en twaalfde plaats. Junior de Blois leek kansrijk voor de halve finale, maar een valpartij richting de streep maakte een einde aan zijn ambities.

Bij de junioren A dames was Elanne De Vries de enige Nederlandse vertegenwoordiger en ze eindigde tiende met een respectabele tijd van 49.551 seconden. Bij de junioren-a heren  stonden Bret de Groot en Sem Spruit aan de start. Spruit eindigde op de twaalfde plek, Groot werd vijftiende.

Bij de senioren eindigden Lianne Van Loon en Berber Vonk eindigden een zesde en twaalfde plaats. Van Loon kwam centimeters te kort voor plaatsing voor de finale. Bij de heren haalden Rick Schipper, Kay Schipper en Rémon Kwant werden respectievelijk als achtste, negende en elfde geklasseerd.

De volledige uitslag vind je hier.

Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van AI.