Proskating 5 ligt nu in de winkel!

‘Oh oh allround’. In deze Proskating extra aandacht voor de schaatsdiscipline die nu al geruime tijd onder druk staat. Onder meer waarom het vooral op de schaatsagenda moet blijven en in een uitgebreid interview vertelt Sven Kramer over het onderdeel waar hij tien keer Europees kampioen en negen keer wereldkampioen werd.

“Dat allrounden onder druk staat en stond is pure armoe”, zegt Kramer in het gesprek over de schaatsdiscipline. Een rake uitspraak, een opvallende opmerking. Het is wel aan Kramer besteed. Niet alleen heeft hij de laatste vijftien jaar van zijn schaatscarrière nagenoeg alles gewonnen wat er op de schaats te winnen valt, ook is hij meer dan iemand ooit hét uithangbord van de schaatssport geweest. In Proskating vertelt Kramer over zijn soms moeilijke keuzes, zijn favoriete plek om te trainen, Collalbo, en bespreekt hij uitgebreid de status van het allrounden. Ook heeft hij het over het vaderschap en de onmogelijke spagaat waarin hij zich soms op sociaal gebied bevindt.  

Wereldrecord in Thialf

In de reeks ‘Vraag het de expert’ in samenwerking met Innovatielab Thialf legt ijsmeester Beert Boomsma het belang van goed ijs uit. Ook stelt hij dat het best mogelijk is dat er een wereldrecord wordt gereden in Thialf.

Sven Roes, Kai Verbij, Margot Boer en Yep Kramer

Verder lees je ook over hoe de Zilveren Bal het kortebaanschaatsen terug op de kaart zet. Hoe Margot Boer de keuze moest maken voor tennis of schaatsen op hoog niveau en vertelt Nederlands Kampioen shorttrack Sven Roes over zijn ambitie om de allerbeste te worden.

Lees ook over de drie Elfstedentochten van Yep Kramer, waarom Kai Verbij vindt dat wereldkampioen sprint worden bijna niet te doen is en nog veel meer!

Haal ‘m bij een verkooppunt bij jou in de buurt of bestel ‘m eenvoudig online!