Het succes van de Deventer IJsclub

De Deventer IJsclub is een van de grootste en succesvolste schaatsclubs van Nederland. De club bedient zowel recreanten als wedstrijdsporters, door trainingen op verschillende niveaus aan te bieden. Niet alleen het hardrijden komt aan bod, er worden ook kunstschaatstrainingen gegeven. Ook wordt er veel georganiseerd voor kinderen. De club staat echter vooral bekend om de vele topschaatsers die ze afleveren.

Stien Baas-Kaiser en Ans Boekema-Schut zijn bekende namen uit het verleden, maar ook Stefan Groothuis, Mark Tuitert, Lotte van Beek, Carlijn Achtereekte en Jan Smeekens werden door de Deventer IJsclub klaargestoomd voor grote successen. Is dat toeval of onderdeel van een groter plan? Wat is het geheim van de Deventer IJsclub?

“We hebben iets te veel toppers afgeleverd om het nog toeval te kunnen noemen,” lacht Tossa Heesen, voorzitter van de afdeling hardrijden en voormalig marathonschaatser. “Er zit bij onze club zeker een plan achter.”

Het hele verhaal over het geheim en het plan van de Deventer IJsclub leest u in Proskating Magazine. In de voetsporen van..